• TACK TILL ALLA ER BESÖKARE & ARANGÖRER!

    Vi ses snart igen!

Beskrivning

Börjar :02/22/2018 18:00
Slutar:02/27/2018 22:00

Beskrivning

Här finner du specialkomponerade Drömljusmenyer:

CAFÉ LE FIL DU RASOIR, Stortorget 18
Gravad fjällröding med fänkålskryddite med smak av saffran serveras med en citronemulsion
Lågtempererad oxfilé med blomkålspuré samt smörstekta gulbetor och jordärtskockor serveras med en rödvinsreduktion samt chips på rödbeta
Triologi på husets tryffar
2 rätter 295 kr/pers, 3 rätter 325 kr/pers
Öppet alla dagar!

CHARLES DICKENS, Södergatan 43
Stenbitsrom på råraka
Entrécote med friterad klyftpotatis & pepparsås
Hallonpannacotta med blåbär & mandelkross
395 kr/pers
Öppet alla dagar!

HARRYS, Järnvägsgatan 7
Rödbetscarpaccio med mangosås, parmesan & sjögräs
Grillad majskycklingfilé med risotto milanese, vitlöksfräst spenat och picklad rödkål
229 kr/pers
Öppet alla dagar!

KITCHEN & TABLE, Stortorget 12
Förrätt:
Gemsallad med ingefärsmarinerad kyckling, ananas, chilisalsa, koriander
Huvudrätt:
Back to the roots serveras med val av Grilled Szechuan Pepper Steak 140g, K-Town Salmon 140 g eller Stir fry Tofu 140g
Efterrätt:
Jordgubbspannacotta med blåbärsmaräng, chokladmousse och äppelflarn
399 kr/pers
(Söndagar serveras specialmeny)
Öppet alla dagar!"

MARIA TAPAS, Mariagatan 8
Vitlöksbröd, serranosallad, baconinlindade dadlar, fårostkuber m rödbetsmarmelad, lax gravad m spanska kryddor & mango chutney, Oxfilécarpaccio
295 kr/pers
Öppet alla dagar!

THAI CORNER, Bruksgatan 32-34
-Grön papayasallad med pressad lime, chilipeppar och rostade jordnötter
-Oxfile med thai-basilika, vitlök och chili
-Mjölkchoklad creme brulee med hallonsorbet
299 kr/pers
Öppet alla dagar!

BARA VARA, Fågelsångsgatan 2
Friterad pilgrimsmussla, kimchi x 2 - syrat äpple - bräserad kål
Pasta Oxfilé 230 kr
cocktailtomater - svamp - tryffelpeccorino - ruccola
Gateau Marcel 110 kr
passionsfrukt - pistagenötter - hallon
3-rätter 490 kr /kuvert
Öppet onsdag-lördag

BISTRO V, Fågelsångsgatan 1
Lättgravad laxtartar, rättika, gurka och dillmajonnäs
Lightly cured salmon from Bömlo, served with radish, cucumber and dill mayonnaise
Sotad torskrygg, ärtpuré, rostad brysselkål med honung och valnötter, citronhollandaise
Blackened Cod, green pea purée, roasted brussel sprouts with honey and walnuts, lemon Hollandaise
Mörk chokladmousse smaksatt med apelsin, serveras med karamelliserad vit choklad och grapefrukt
Orange scented dark chocolate mousse, served with caramelized white chocolate and grapefruit
Öppet måndag-lördag

MARINA BAR & BISTRO, Kungstorget 6
Gravad hälleflundra med syltad polkabetsterrine, strössel på fläsksida och timjansemulsion
Helstekt oxfilé morotspuré, saltbakad morot, flower sprouts
och rosmarinsky
Lingonpannacotta med hjortronscoulis, hallonmaränger
och vit choklad
Två rätter 295 kr/persTre rätter 325 kr/pers
Öppet måndag-lördag

THE FAT CAT, Kungsgatan 22
20% på ordinarie meny under Drömljusveckan
Öppet onsdag-lördag

OLSONS SKAFFERI
Rökt tunnt skivad svärdfisk med zucchini,
rostade pinjenötter, oliver och apelsinvinegrette
Rigatoni med färsk salciccia, champinjoner, vitlök, grädde och parmesan
Lakrits Crème brûlée med blodapelsinsorbet
379kr/pers
Öppet mån-lör

ROY'S
Roy's Skaldjurtoast
serveras på vårt hembakta mörka bröd. toppas med löjrom och citron
Halstrad Rödingfilé
serveras med smörslungad potatis, säsongens primörer, brynta räkor och citronsås
eller
Grillad Oxfilé
serveras med säsongens grönsaker, kantarellsky och potatisfonda
Passionfruktsdröm
2 rätter 295:-
3 rätter 345:-
Öppet mån-lör

KOL & COCKTAILS, S Storgatan 11-13
Cold Cuts med charkuterier, inläggningar, lagrad ost, focaccia
Flap steak med potatisgratäng grillad grönsak, lökcréme, pepparsås
Chokladpralin
435 kr/ pers
Specialkost, fisk eller vegetariska alternativ går att lösa vid önskemål.
Öppet måndag-lördag

Petter´s Grill o Bar
Cheeseburgare av högrev 100gr med pommesfrites 109:-
Petter´s Goda Räkmacka på surdegsbröd. 109:-
Barn får välja fritt från barnmenyerna 59:- 

WORKSHOPS
Drömljus Workshops

Var med i Drömljus-Paraden

SEMINARIUM
Drömljus seminarium

Drömljus behind the scenes