DRÖMLJUS SÄTTER FÄRG PÅ HELSINGBORG

Under tio dagar i februari 2018 fylls Helsingborg med spektakulära ljus- och ljudinstallationer och aktiviteter i det oväntades tecken under evenemanget Drömljus.

Vi trotsar vintermörkret och skapar en mötesplats för människor, allt för att visa att staden lever under alla delar av året. Internationella, nationella samt lokala ljuskonstnärer och designers bidrar med olika verk och installationer. Med hjälp av banbrytande teknik kommer de att visa upp inbjudande platser i hela stadsrummet, från Furutorpsplatsen i söder till S:t Jörgens plats i norr. Bland konstverken utmärker sig Marie-Jeanne Gauthé fasadprojicering på Rådhuset, Severine Fontaines enorma glödlampor i Stadsparken och Skullmappings lekfulla och interaktiva installationer. Och mycket mer...

Vi vill skapa något mer än bara statiska ljusinstallationer. Vi vill ge minnesvärda upplevelser som tilltalar alla våra sinnen. Grundfundament bygger på tillgänglighet, trygghet och hållbarhet. Ungefär en tredjedel av installationerna är permanenta. Drömljus engagerar och evenemanget har vuxit fram i nära samarbete med invånarna, fastighetsägare, företag och föreningsliv. Att några av de nya spektakulära installationerna kommer att få ett liv i staden även efter Drömljus är speciellt roligt.

Bäst av allt - det är fritt för alla!

Drömljus äger rum kvällstid 9-18 februari 2018 klockan 18.00–22.00.
Låt oss utmana mörkret tillsammans!

Drömljus är ett evenemang som är utvecklat av Helsingborgs stad. 2018 arrangeras Drömljus av Helsingborg Arena & Scen AB:s evenemangsenhet. Ljusinstallationerna är framtagna i samarbete med Helsingborgs stad, stadsbyggnadsförvaltningen och suppleras med många lokala företag och organisationers egna ljusinstallationer och aktiviteter.

SLF
SLF
SLF
SLF
SLF
SLF
SLF
SLF
SLF
SLF
SLF

WORKSHOPS
Drömljus Workshops

Var med i Drömljus-Paraden

SEMINARIUM
Drömljus seminarium

Drömljus behind the scenes